Η Ρωσία έχει αρχίσει να μοιάζει με την τελευταία ελπίδα της χώρας για να επιβιώσει οικονομικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC, φανερώνοντας έτσι την ανησυχία των Αμερικανών για επερχόμενη γεωπολιτική στροφή της χώρας προς Μόσχα.
Στη προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 8 Απριλίου θα μπορούσε να μπει και πάλι στο τραπέζι το ζήτημα της παροχής βοήθειας από τη Μόσχα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα. Άλλωστε η Ρωσία είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι ήταν πρόθυμη να προσφέρει στην Ελλάδα χρήματα. Ωστόσο, αυτό συνέβαινε πριν η χώρα αρχίζει να φλερτάρει έντονα με τη χρεοκοπία.
Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο λίγο μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, σε δηλώσεις του στο CNBC ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov, είχε αναφέρει ότι η Ρωσία θα σκεφτόταν να παρέχει οικονομική βοήθεια στην Έλλάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή.
Η Ελλάδα έχει διάφορες πολιτιστικές σχέσεις με τη Ρωσία. Μοιράζονται την ίδια χριστιανική ορθόδοξη παράδοση ενώ η Ελλάδα έχει επικρίνει τις κυρώσεις της Ευρώπης κατά της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.
Ο Zsolt Darvas, ανώτερος συνεργάτης του think tank Bruegel, δήλωσε στο CNBC σήμερα ότι αν η Ελλάδα ζητήσει από την Ρωσία χρήματα, αυτό θα μπορούσε να έχει «ευρείες συνέπειες» και πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη δυσπιστία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις γειτονικές της χώρες.
«Η πιθανότητα της Ελλάδα να λάβει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία δεν είναι μηδενική, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ απίθανο» κατέληξε ο Zsolt Darvas θεωρώντας πως σε τελική ανάλυση, η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης από περίπου 30 έως 40 δις ευρώ.
Ο Wolfango Piccoli, διευθύνων σύμβουλος της Teneo Intelligence, σε σημείωμά του τη Δευτέρα ανέφερε ότι η επίλυση των χρηματοδοτικών προβλημάτων της Ελλάδας πριν από το Πάσχα φαίνεται απίθανη, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις αν επιθυμεί να λάβει τα χρήματα.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
ΠΗΓΗ
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου