Ένα πανεύκολο δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότα πτι μπερ και επικάλυψη σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
Για τη κρέμα:
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
700 ml τσαγιού γάλα
225 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
700 ml τσαγιού γάλα
225 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
Μπισκότα Πτι Μπερ [ανάλογα με το ταψάκι σας, 2 πακέτα περίπου]
Για την επικάλυψη σοκολάτας: *
3 κουβερτούρες των 125 γρ.
5 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση συνταγής
Για τη κρέμα:Σε ένα τσέρκι ή ταψάκι 20χ30 εκ. περίπου βάζετε μια στρώση μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζετε ελαφρώς [μη μουλιάσουν] με πολύ λίγο γάλα.
Σε ένα μπολ βάζετε τις κρέμες στιγμής το ανάλογο γάλα που αναφέρεται στη συσκευασία και ανακατεύετε καλά. Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας στιγμής και το ανακατεύετε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζετε το μισό μείγμα πάνω από τη στρώση μπισκότων, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων, ραντίζετε ελαφρά, βάζετε την άλλη μισή κρέμα και τελειώνετε με μια ακόμα στρώση μπισκότων.
Για την επικάλυψη:Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες κομμένες σε μικρά κομματάκια με το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και το γάλα, περιχύνουμε το γλυκό μας πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
* Εναλλακτικά αντί για επικάλυψη σοκολάτας μπορείτε να βάλετε τρούφα σοκολάτας. Σε αυτή τη περίπτωση τελειώστε τις στρώσεις με κρέμα για να κολλήσουν καλύτερα.
"Οι απόψεις του
ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.