Αρχαιολόγοι στη Σκωτία πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει την τελευταία κατοικία της Lilias Adie, η οποία στη διάρκεια της ζωής της κατηγορήθηκε για μάγισσα και, μετά το θάνατό της στη φυλακή, θάφτηκε σε λάσπη με μια βαριά επίπεδη πέτρα να έχουν τοποθετήσει πάνω της, σύμφωνα με μια παράδοση ότι οι μάγισσες μπορούν να σηκωθούν από τον τάφο τους, εκτός εάν συγκρατούνται από μια βαριά πέτρα.
Το Κοινοτικό Κέντρο Valleyfield που βρίσκεται στο Fife, αφηγείται την ιστορία της Lilias:
«Στο μικρό χωριό της Torryburn στα δυτικά του Fife το έτος 1704 στις 29 Αυγούστου, μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Lillias Adie, κατηγορήθηκε ότι έστειλε ασθένεια σε έναν από τους γείτονές της. Αμέσως έγινε σύγκληση υπουργών και πρεσβυτέρων της εκκλησίας και συλλάβανε την Lillias η οποία ομολόγησε ότι ήταν μάγισσα. Είπε σε επιτροπή των ιερέων της εκκλησίας πως είχε συναντήσει τον Διάβολο σε ένα χωράφι και τον είχε δεχθεί ως εραστή και αφέντη της.
Η τρομοκρατημένη γυναίκα περιέγραψε τον τρόπο που ο διάβολος είχε οδηγήσει εκεί και πολλούς άλλους, τους οποίους ονόμασε, σε έναν άγριο ειδωλολατρικό χορό.
Σύμφωνα με την Lillias ένα παράξενο απόκοσμο μπλε φως είχε εμφανιστεί και είχε ακολουθήσει τους χορευτές γύρω από το χωράφι,τα οποία έγιναν δεκτά ως απόδειξη των συναλλαγών της με τον Διάβολο. που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, «πέθανε στη φυλακή και θάφτηκε μέσα σε σήμα της θάλασσας στο Torryburn».
Σύμφωνα με το BBC, η Lilias στη συνέχεια θάφτηκε σε παχιά λάσπη κοντά στη θάλασσα, με μια πέτρα στην κορυφή. Αυτό ήταν ένα μάλλον ασυνήθιστο περιστατικό, καθώς οι περισσότερες μάγισσες δεν «τιμήθηκαν» με τέτοια ταφή, αλλά αντίθετα ήταν καταχωμένες σε λάκκους.
«Μια πιθανότητα είναι ότι η Lilias αυτοκτόνησε,» γράφει ο Luiz Yeoman από το BBC Scotland. «Μέχρι το 19ο αιώνα αυτοί που αυτοκτονούσαν τους έθαβαν με αυτόν τον τρόπο.
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, τα πτώματα των ανθρώπων που είχαν πεθάνει από κακό θάνατο, αυτοκτονίες η από εκτελέσεις, θα μπορούσαν να έρθουν πίσω από τους νεκρούς για να βασανίζουν τους ζωντανούς. Η ίδια πεποίθηση εφαρμόστηκε σε μάγισσες. Για το λόγο αυτό, βαριές πέτρες τοποθετήθηκαν στην κορυφή αυτών των ταφών για την πρόληψη του νεκρού μήπως και φύγουν από τον τάφο τους.
Βαριά πέτρα τοποθετημένη στην κορυφή ενός τάφου μάγισσας στο St Anne της Εκκλησίας, Woodplumpton, Lancashire, Αγγλία.
Διαταραχές του …τάφου
Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, ο τάφος της Lilias «ενοχλήθηκε και μέρη του σώματός της πωλήθηκαν στην αγορά αρχαιοτήτων. Κρανίο της είχε σταλεί στο Πανεπιστήμιο St Andrews. Ωστόσο, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, το κρανίο της λείπει και δεν έχει ανακτηθεί ακόμη.
Ως μέρος προγράμματος με τίτλο «The Walking Dead», στο ράδιο Σκωτία του BBC, οι ερευνητές προσπάθησαν να εντοπίσουν τον αρχικό τόπο ταφής της Lilias, με βάση τις περιγραφές του 19ου αιώνα της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ένας μεγάλος σορός από φύκια κάλυπταν μια πέτρινη πλάκα η οποία ταιριάζουν με την περιγραφή τόσο της περιοχής όσο και τα χαρακτηριστικά της ταφής. Ο αρχαιολόγος Douglas Speirs, ο οποίος την εξέτασε, επιβεβαιώνει ότι η πλάκα δεν ήταν φυσικά στην παραλία, αλλά σκόπιμα είχε τοποθετηθεί εκεί.
Ενώ μια πλήρης αρχαιολογική ανασκαφή δεν έχει γίνει, είναι πιθανό ότι υπάρχουν ακόμα τα οστά της Lilias κάτω από την πλάκα, που πιστεύεται ότι είναι ο τάφος της μοναδικής γνωστής μάγισσας του είδους στη Σκωτία.
Επιμέλεια: Ηλίας Σιατούνης, crashonline.gr
"Οι απόψεις του
ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.