παράδοση εκ μέρους δημάρχων στοιχείων για την αξιολόγηση και επανέλεγχο συμβάσεων υπαλλήλων.
Ο δήμαρχος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.
Αναφορικά με το θέμα των συμβάσεων, ο δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, δήλωσε πως «πρόκειται για νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται».
Ο κ. Ρούσσος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα που ανέκυψε χθες κατά τη μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι, υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ.
Για το θέμα μάλιστα, ρωτήθηκε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία είπε: «Εγώ πιστεύω στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση '41-'44. Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν να οικειοποιείται τους αγώνες άλλων. Ο αγώνας των Ελλήνων, με κορυφαία στιγμή τον Γοργοπόταμο, έγινε κατά του ξένου κατακτητή και όχι κατά του μνημονίου και των δανεικών. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές, τους βασανισμούς άλλων. Αυτό, το στηλιτεύω».
Στον δήμαρχο γνωστοποιήθηκε από τους δημοσιογράφους η δήλωση της κ. Βούλτεψη, εκείνος απάντησε: «δεν έχει καμιά σημασία», ενώ αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του δήμου για την 28η Οκτωβρίου, είπε: «Έγινε μια πάρα πολύ ωραία συναυλία, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης. Παίξαμε αποσπάσματα από το "'Αξιον Εστί" και είδα δεκάδες ανθρώπους να κλαίνε από συγκίνηση, αυτό είναι το πραγματικό νόημα αυτής της μέρας. Η Εθνική Αντίσταση νομιμοποιήθηκε το 1982, παρόλο που είχαμε σαν χώρα τα περισσότερα θύματα. Οι αγωνιστές της εποχής εκείνης σύρθηκαν στις εξορίες και αποκαταστάθηκαν 40 χρόνια μετά. Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή που ήταν παράνομη η εθνική αντίσταση. Δεν θα το πετύχουν. Αυτό που ακούστηκε στην παρέλαση ήταν μια ρωσική μελωδία που έχει χρησιμοποιηθεί και ως ύμνος του ΕΑΜ. Η μουσική υποτίθεται πως ηρεμεί τα πνεύματα, κάποιοι όμως δεν ηρεμούν με τίποτα».
Ο συνήγορος του κ. Ρούσσου, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Βούλτεψη είπε: «Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών: Καλύτερα θα κάνουν να σιωπούν».
Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη- Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.
Οι κλήσεις στηρίζονται στα στοιχεία που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές- επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.
"Οι απόψεις του
ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου