Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Φάραζ – UKIP: «Έχουμε τα χέρια μας βαμμένα με αίμα στην Ουκρανία»

Ερώτηση – Απάντηση
 Ερ. Στη Βρετανία και στη Γαλλία υπάρχουν αστικά (ας τα πούμε έτσι) κόμματα, που δεν μιλάνε για ανατροπή του καπιταλισμού (Βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας-UKIP, Εθνικό Μέτωπο) αλλά τάσσονται ανοιχτά ενάντια της ΕΕ. Αντιθέτως στην Ελλάδα ακόμα και η ΧΑ δεν έχει διατυπώσει ένα....
τέτοιο αίτημα ούτε στο περίπου, παρότι μιλάει για «εθνική οικονομία και παραγωγή», πόσο μάλλον οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη Βρετανία και στην Γαλλία υπάρχουν ακόμα κομμάτια της αστικής τάξης που έχουν οφέλη να μην βρίσκονται υπό καθεστώς ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών και επιδιώκουν την αποχώρηση από την ΕΕ για το συμφέρον τους. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, που πάντα ήταν σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη και τώρα πλήρες Οικονομικό αλλά και πολιτικό Προτεκτοράτο, δεν έχει απομείνει… κομμάτι της αστικής τάξης που να μην βασίζει την κερδοφορία του στις πολυεθνικές και συνακόλουθα την ΕΕ, με συνέπεια αυτό να εκφράζεται στην πολιτικές θέσεις των αστικών κομμάτων. Είναι σωστό αυτό;

Απ. Εν μέρει είναι σωστό (δες ενδεικτικά την περίεργη στάση της ΧΑ που δεν βάζει θέμα ΕΕ). Ναι, είναι αλήθεια ότι είναι μοιρασμένη η ελίτ σε Βρετανία και Γαλλία πάνω στο θέμα, όμως αυτό απλά επιτρέπει αναγκαστικά ν’ ακούγονται και αντι-ΕΕ συζητήσεις παρότι και στη Βρετανία και στη Γαλλία τα ΜΜΕ είναι όλα φουλ υπέρ της ΕΕ (στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν ούτε καν τέτοια συζήτηση τα αλητοκάναλα!). Υπάρχουν δηλαδή ισχυρά λαϊκά κινήματα και στη Βρετανία και στη Γαλλία που είναι αντι-ΕΕ, όχι βέβαια για τους λόγους που είναι αντι-ΕΕ τμήμα της ελίτ στις χώρες αυτές, αλλά για τους λόγους που μπορούν να εξηγηθούν εδώ και σε άλλα άρθρα μας: [ Τάκης Φωτόπουλος: Η άνοδος της «ακροδεξιάς», η «Αριστερά» και οι Χούντες (05-04-2014) ]. 
Στην Ελλάδα η ελίτ είναι ΑΠΟΛΥΤΑ εξαρτημένη από ΕΕ, και γι’ αυτό δεν συζητιέται καν το θέμα.
Ακολουθεί άρθρο από το Russia Today (RT)  με αναφορά στα σχόλια του Φαρανζ για το πραξικόπημα στην Ουκρανία, από προεκλογικό debate μεταξύ του Nigel Farage (του UKIP) και του Nick Clegg (του κόμματος Liberal Democrats και αναπληρωτή πρωθυπουργού της κυβέρνησης) . Συγκρίνετε την ξεκάθαρη και έντιμη στάση του Φάραζ (αν και ο «κακός» αφού είναι καπιταλιστής, ή “τσαρλατάνος” κατ’ άλλους …«μη τσαρλατάνους» “προοδευτικούς” κλπ.) με «πατριώτες» που ούτε καν θέμα άμεσης εξόδου από την ΕΕ δεν θέτουν, με «ελευθεριακούς» της κακιάς ώρας που κοιτούν μόνο την «αυτοδιαχείριση» στην αυλή τους, τα «αποκόμματα» του ΣΥΡΙΖΑ, και τέλος της δήθεν επαναστατικής κομμουνιστικήςς αριστεράς στην Ελλάδα. Ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας είναι μικρός για να τους χωρέσει όλους.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ (στα αγγλικά)  (26/03/2014).
Φαραζ: Η ΕΕ έχει «αίμα στα χέρια της» σχετικά με την Ουκρανία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.