Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τα χειρότερα

 Αν δεν προέκυπτε ο Μπαλτάκος, ακόμη θα συζητούσαμε για το Eurogroup, για την αποδέσμευση της δόσης, για τα...
καλά λόγια του Σόιμπλε, του Ντεϊσελμπλούμ και του Ρεν, ενώ θα ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε τη Μέρκελ, που θα ‘ρθει ως guest star στα μέσα του Απρίλη, για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Σαμαρά, φέρνοντας ως δώρο τη συμμετοχή της γερμανικής KfW στο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο θα παρουσιαστεί ως η προσωποποίηση του αναπτυξιακού success story.Ας όψεται η ανικανότητα του Μπαλτάκου, που τον τύλιξε σε μια βιντεοταινία ένα «χτεσινό κωλόπαιδο», αποκαλύπτοντας τον παρασκηνιακό «διάλογο» της ΝΔ με τους νεοναζί. Επειδή, ως φαίνεται, υπάρχουν κι άλλα βίντεο, ίσως η προεκλογική περίοδος να κυλήσει με ανά διήμερο προβολές «τσόντας» με πρωταγωνιστή τον Μπαλτάκο. Εκτός αν η ΚΥΠ καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση και οι χρυσαυγίτες καθήσουν ήσυχα στ’ αυγά τους, στον Κορυδαλλό όπου αναμένεται να οδηγηθούν.

Με την «Μπαλτακιάδα» ξεχάστηκε ήδη και το διήμερο κοινοβουλευτικό σόου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε και τις καλύτερες στιγμές του. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και πάλι «από πάνω» και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια του Σαμαρά και των «μνημονιακών» μίντια για να ξαναπάρουν την πρωτοβουλία στην προεκλογική προπαγάνδα.

Ολο αυτό το νταβαντούρι οδήγησε στη λήθη και τις επί της ουσίας δηλώσεις που έκαναν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διήμερη παραμονή τους στην Αθήνα. Τα καλά τους λόγια αφορούσαν αυτά που έγιναν μέχρι τώρα (δηλαδή το στραγγάλισμα του ελληνικού λαού). Ομως τη λέξη «χαλάρωση» δεν την πρόφερε κανένας τους. Αντίθετα, όλοι τους (με πιο «κοφτό» τον Ντράγκι) τόνισαν ότι «η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί», ενώ άφησαν ανοιχτό και το θέμα «νέο δάνειο – νέο πρόγραμμα». Βέβαια, ακόμη και αν δεν υπάρξει το τελευταίο (αν δηλαδή βρουν μια άλλη λύση), η σκληρή επιτήρηση θα συνεχιστεί, με ευρωπαϊκό ελεγκτικό μηχανισμό.

Μ’ άλλα λόγια, αυτό που ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μέχρι τώρα κατοχυρώνεται στο διηνεκές. Και τα χειρότερα έρχονται. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Θα ολοκληρωθεί η κινεζοποίηση στο δημόσιο, με απολύσεις, διαθεσιμότητες, νέο μισθολόγιο συνδεδεμένο με την «αξιολόγηση», θα χτυπηθούν τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα (απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, κατάργηση τριετιών κτλ.) και θα επιχειρηθεί μια ακόμη ριζική ανατροπή στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Οποιος πιστεύει ότι με μια ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει αυτά που έχασε και θα ακυρώσει αυτά που έρχονται, δεν έχει παρά να διαβάσει λίγο προσεκτικά αυτά που με δόσεις λένε ο Σταθάκης, ο Δραγασάκης, ο Μηλιός και που συνόψισε ο Τσίπρας στη διακαναλική του συνέντευξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Αντί της ψήφου, οφείλουμε να «αναζητήσουμε» την ταξική αντίσταση και την ταξική οργάνωση.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


http://www.eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις