Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μόνο η συνταγματική μεταρρύθμιση θα φέρει τη σταθερότητα στην Ουκρανία, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Itar Tass
 Την αναγκαιότητα μιας άμεσης και ρεαλιστικής συνταγματικής μεταρρύθμισης τονίζει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή που εξέδωσε σήμερα μετά τις νέες εξελίξεις στην ανατολικήΟυκρανία.....
«Είναι σχεδόν αδύνατο να ελπίζουμε στης εγκαθίδρυση της σταθερότητας στην Ουκρανία χωρίς πραγματική και ρεαλιστική συνταγματική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των περιφερειών της χώρας μέσω της ομοσπονδιοποίησης και θα καθορίζει συνταγματικά τον ιδιαίτερο ρόλο της ρωσικής γλώσσας» τονίζεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας και κυρίως στο Ντόνετσκ, το Λουγκάνσκ και το Χάρκοβο».

Η Μόσχα επιβεβαιώνει την προσφορά διεθνούς στήριξης προκειμένου να ξεκινήσει ένας πραγματικός εθνικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και περιφερειακών δυνάμεων στην Ουκρανία και δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει σε κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους.«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και σε συνεργασία με τυς διεθνείς συμμάχους, ακόμα και σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, προκειμένου να επικυρωθεί και να υλοποιηθεί η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία»γράφει χαρακτηριστικά η δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Ωστόσο η Ρωσία προειδοποιεί πως οι αναταραχές θα συνεχιστούν στην Ουκρανία όσο οι αρχές του Κιέβου συνεχίζουν να λειτουργούν ανεύθυνα απέναντι στη χώρα και το λαό της. «Εάν οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται κρατική εξουσία συνεχίζουν να δρουν ανεύθυνα και καταστροφικά σε βάρος των πολιτών και της ίδιας της χώρας, θα πέφτουν συνεχώς πάνω αδιέξοδα και η Ουκρανία θα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση. Είναι καιρός να σταματήσουν να δείχνουν προς τη Ρωσία και να την κατηγορούν για κάθε όξυνση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι πολίτες της Ουκρανίας θέλουν να πάρουν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν σε όσου βρίσκονται σήμερα στο πηδάλιο της εξουσίας. Είναι καιρός να εισακουστούν από τις ουκρανικές αρχές» καταλήγει η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.





ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις