Κυριακή 6 Απριλίου 2014

“ΣΥΣΤΑΣΗ” ΤΟΥ ΕΣΡ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ

ΤΟ ΜΟΥΓΚΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΕΝΕΒΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ‘ΝΤΑΒΑΔΩΝ” ΜΕ “ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ” ! ))

Παραβίαση «αντικειμενικής παρουσίασης πληροφοριών και ειδήσεων» στο “ΜΟΥΓΚΑ” διαπίστωσε το Εθνικό(…)) Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναφέρει ανακοίνωση !   Το πρόβλημα “αντικειμενικότητας” εντοπίστηκε στο ΠΡΟ 6ΜΗΝΟΥ κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο συνέδεσε έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στη Marfin με τους σχεδόν 4 νεκρούς προ τριετίας…


Διαβάζοντας την ανακοίνωση βλέπει κανείς πόσο ανυπεράσπιστο είναι το κοινό στην πλύση εγκεφάλου απο επαγγελματίες Γκέμπελς με ληγμένα στο κεφάλι τους.  Το κίνητρο της “σύστασης” από πλευράς του συντονιστικού των “νταβαδων” των καναλιών μας μπορεί να συνοψιστεί ως εξής : “Είπαμε να συγκαλύψουμε το έγκλημα στη Μαρφίν που κατατρομοκράτησε τους διαδηλωτές που πήγαιναν στη Βολή με άγριες διαθέσεις, όχι να το χρησιμοποιήσουμε για μικροπολιτική μεταξύ μας(των κομμάτων μας)”.  Δείτε τι λένε.
…Το δελτίο ειδήσεων προβλήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2013, λίγο καιρό μετά τη σύλληψη των μελών της Χ.Α., όταν η «θεωρία των δύο άκρων» που προωθούσε η κυβέρνηση βρισκόταν στο απόγειο της μιντιακής προπαγάνδας και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούνταν να δηλώσει εάν… «καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». Το δελτίο του Mega παρουσίασε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και στελεχών της αντιπολίτευσης, με την εικόνα χωρισμένη στα δύο:
Αριστερά βρίσκεται φωτογραφία από το στέλεχος που κάνει τις δηλώσεις και δεξιά βίντεο με εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Ενώ το μοτίβο αυτό ακολουθείται για όλα τα στελέχη, κατά τη διάρκεια της δήλωσης Δένδια η εικόνα αρχείου στο δεξί μέρος της οθόνης αλλάζει. Όσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στη βία των «δύο άκρων», το Mega προβάλλει σκηνές από την επίθεση στη Marfin, συσχετίζοντας εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στην τράπεζα.
«Θεωρούμε απαράδεκτες τέτοιου είδους τακτικές χειραγώγησης και παρακαλούμε να εξετάσετε κατά πόσο συνάδουν με τη σωστή πρακτική της αντικειμενικής πληροφόρησης» σημειώνουν προς το ΕΣΡ οι καταγγέλλοντες ιδιώτες.
Το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους του Mega για παραβιάσεις του Συντάγματος περί «αντικειμενικής παρουσίασης πληροφοριών και ειδήσεων» και της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας για την «υποχρέωση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αληθούς, ακριβούς και όσο το δυνατόν πλήρους μετάδοσης γεγονότων» και την «υποχρέωση παρουσίασης των γεγονότων με προσοχή και αίσθημα ευθύνης»

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.