Σάββατο 1 Μαρτίου 2014
Ούτε οι Ρώσοι θα σταματήσουν μόνο στην Κριμαία και ούτε οι Αμερικάνοι θα σταματήσουν μόνο στο Κίεβο.
Οι στρατηγικοί δρόμοι των αγωγών. Πλήρης κατάληψη της Κριμαίας από δυνάμεις Spetzntaz, GRU και αλεξιπτωτιστών.
Το επόμενο σκαλοπάτι της διεύρυνσης των ενεργειών ψυχολογικού πολέμου όχι μόνο στην υπόλοιπη
ενδοχώρα της Ανατολικής Ουκρανίας ήδη ξεκίνησε…
¨Ζώνες ασφαλείας και κρατηθείτε…¨
Την ίδια στιγμή νέες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Χάρκοβο και στο Ντόνετσκ - στην Ανατολική Ουκρανία μεταξύ πολιτών που αντιτίθενται στην νέα "κυβέρνηση" της Ουκρανίας και αστυνομικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής, στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ουκρανίας.
Οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε αυτό και ύψωσαν τη ρωσική σημαία ενώ ζητούν ένωση με την Ρωσία.
Η επαρχία κατοικείται από αμιγώς ρωσόφωνους πληθυσμούς, δηλαδή εθνολογικά είναι ακόμα πιο συμπαγείς και από την Κριμαία.
Oγκώδης διαδήλωση συνταράσσει επίσης τους δρόμους του Ντονέτσκ, όπου τη νύκτα παρατηρήθηκε κίνηση ενόπλων.
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Ντονέτσκ της πόλης που θεωρείται προπύργιο του ανατραπέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στις νέες αρχές του Κιέβου.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ρωσικές σημαίες και φώναζαν ρυθμικά "Ρωσία, Ρωσία".
Κύριο αίτημα της διαδήλωσης ήταν η υποστήριξη στην "επιθυμία της Κριμαίας να ενωθεί με τη Ρωσία".
Στο περιθώριο της διαδήλωσης μοιράστηκαν φυλλάδια που καλούσαν τους κατοίκους "να μην υπακούσουν" στις νέες αρχές του Κιέβου. defencenet.gr 01/03/2014 και το είδαμε σε απευθείας μετάδοση από http://www.youtube.com/user/espresotv?feature=watch http://rt.com/
Ο παρακάτω χάρτης μας προιδεάζει για το βάθος αυτών των ενεργειών στην Ρωσόφωνη Ουκρανική ενδοχώρα.
Τα Ουκρανικά είναι η επίσημη γλώσσα της Ουκρανίας και τα οποία τα μιλάει η πλειοψηφία. Αλλά σαν ένα κομμάτι της κληρονομιάς της κατά την διάρκεια της Ρωσικής κατοχής της χώρας, πολλοί Ουκρανοί μιλούν Ρωσικά, η οποία είναι και η μητρική γλώσσα του ενός τρίτου του πληθυσμού. Οι Ρωσόφωνοι είναι συγκεντρωμένοι στα νότια και στα ανατολικά, και ένα σημαντικό κομμάτι τους είναι Ρωσικής καταγωγής. Σε ορισμένες περιοχές, περισσότερο από τα τρία τέταρτα του πληθυσμού ομιλούν Ρωσικά ως την κύρια γλώσσα τους. /www.onalert.gr/
Στόχος αυτού του ψυχολογικού πολέμου είναι κατά αρχάς η διασφάλιση των Ρωσόφωνων πληθυσμών και κάτι άλλου πιο σοβαρότερου δηλ. της εξασφάλισης των στρατηγικών διαδρομών των ενεργειακών αγωγών προς την Δύση.
Οι πωλήσεις φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είναι μια βασική πηγή ξένου συναλλάγματος για τη Ρωσία και ένα μεγάλο μέρος της ποσότητας του φυσικού αερίου διέρχεται μέσω της Ουκρανίας. H Ρωσία θέλει να διατηρήσει αυτούς τους αγωγούς σε φιλικά χέρια. Αλλά η ρωσική Gazprom (GAZP:RM) αντισταθμίζει τον κίνδυνο, κατασκευάζοντας το νέο αγωγό South Stream που διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα υποθαλασσίως, από τη Ρωσία στη Βουλγαρία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Ο Στάλιν υπέταξε βάναυσα την Ουκρανία τη δεκαετία του 1930, διώκοντας τους πλούσιους αγρότες, τους επονομαζόμενους κουλάκους. Ο Πούτιν δεν είναι Στάλιν, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να νομίζει ότι θα αφήσει την Ουκρανία να φύγει αμαχητί. Henry Meyer του Bloomberg Του Peter Coy http://www.capital.gr
Και τώρα τι θα κάνει η φιλοσοφία της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής που είχε σχεδιάσει το μέλλον σύμφωνα με τις δικές της προβλέψεις;
Στις αρχές Ιουλίου του 2008, μια τοπικού χαρακτήρα διάσκεψη κορυφής έλαβε χώρα στο Μπατούμι της Γεωργίας υπό την αιγίδα της GUAM. Η GUAM αποτελεί μια στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Γεωργίας, Ουκρανίας, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβίας, που συνάφθηκε το 1997. Το 2006, με την απόσυρση του Ουζμπεκιστάν, η στρατιωτική συμφωνία μετονομάστηκε σε "Οργανισμό για τη Δημοκρατία και την Οικονομική Ανάπτυξη (GUAM)". Βέβαια, η GUAM ουδεμία σχέση έχει με τη "δημοκρατία" και την "οικονομική ανάπτυξη". Είναι ένα de facto παράρτημα του ΝΑΤΟ. Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) για τη διεύρυνση της επιρροής τους στην "καρδιά" της πρώην Σοβιετικής Ένωσης..
Ο κύριος ρόλος της GUAM, ως στρατιωτικής συμμαχίας, είναι να "προστατεύει" τους ενεργειακούς διαδρόμους διακίνησης για λογαριασμό των αγγλοαμερικανικών πετρελαϊκών γιγάντων. Ας σημειωθεί ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία είναι αποδέκτες και των στρατιωτικών και εκπαιδευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Η στρατιωτικοποίηση των διαδρόμων που προστατεύει η GUAM είναι κεντρικός στόχος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Οι υποψηφιότητες της Γεωργίας και της Ουκρανίας για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ είναι μέρος μιας ευρύτερης ατζέντας για τον έλεγχο των ενεργειακών και διαμετακομιστικών διαδρόμων της Κασπίας Θάλασσας προς τη Δυτική Ευρώπη.
Η Σύνοδος Κορυφής της GUAM είχε ως κεντρικό στόχο να υπονομεύσει την επιρροή της Μόσχας στον Καύκασο και την Ανατολική Ευρώπη.
Ας σημειωθεί πως οι εγκαταστάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατ. Ευρώπης –συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος Αντιπυραυλικής Ασπίδας– συνδέονται απευθείας με την τεταμένη κατάσταση που αναπτύσσεται .
Σύμφωνα με σχόλιο του "Global Research", "οι αμερικανικοί πύραυλοι επί πολωνικού εδάφους αποτελούν πραγματική απειλή για το μέλλον του Ρωσικού έθνους. Η ρωσική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για τα σχέδια αυτά από τις αρχές του 2007. Έγραφε οΜισέλ Τσοσουντόφσκι που είναι οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα (Καναδάς). Το παρόν κείμενο είναι περίληψη άρθρου του που δημοσιεύθηκε στις 22 Αυγούστου 2008 στο "Global Research
Ζούμε πλέον ιστορικές και αποκαλυπτικές στιγμές γιατί από εδώ και πέρα ο καθένας θα αντιδρά με άγνωστους και επώδυνους τρόπους προκειμένω να διασφαλίσει ότι σχεδίασε τα προηγούμενα χρόνια
Και τι σχεδίασαν;
Τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου που θεωρείται μέρος του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού» των συνδέσμων ενέργειας και μεταφορών μεταξύ Ευρώπης και Κασπίας. Ονομάστηκε έτσι από τους ευρωπαίους πολιτικούς, ενώ οι εταιρείες ενέργειας και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να του «δώσουν ζωή» προωθώντας συγκεκριμένα έργα.
Τον South Stream έναν σχεδιαζόμενο αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη και επιζητά πελάτες στην Κεντρική Ευρώπη . Θεωρητικά, ο South Stream θα μπορούσε επίσης να μεταφέρει φυσικό αέριο από τον Καύκασο, καθώς η μονοπωλιακή κρατική Gazprom προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές στις χώρες παραγωγούς φυσικού αερίου όπως το Αζερμπαϊτζάν ή το Τουρκμενιστάν.
Παράλληλα με τον South Stream, υπάρχει μια άλλη λιγότερο προβεβλημένη ουκρανική πρωτοβουλία, ο αγωγός White Stream, ο οποίος επίσης θα μπορούσε να θεωρηθεί ανταγωνιστής στο νότιο διάδρομο φυσικού αερίου, καθώς επιδιώκει να μεταφέρει φυσικό αέριο από τον Καύκασο μέσω της Γεωργίας και της Ουκρανίας στη Ρουμανία, με περαιτέρω παροχές στην Κεντρική Ευρώπη.
Είναι όμως και ο¨δικός ¨μας ο ΤΑΠ. Πράσινο φως στην επιλογή του αγωγού ΤΑΡ ως της οδού που θα αξιοποιηθεί για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, εκτιμάται ότι συνιστά η απόρριψη του αγωγού Nabucco από τους παραγωγούς φυσικού αερίου στο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ΙΙ στο Αζερμπαϊτζάν.
Και τι βλέπουμε;
Oι διαδρομές των ενεργειακών αγωγών να διατέμνουν σταυροειδώς την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη και ο νοών νοείτω.
Γιατί κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν πάλι ΣΤΑΥΡΟΥΣ στην Ευρώπη;
Πριν όμως γίνουν μαλλιά- κουβάρια στην γηραιά Ήπειρο με αγωγούς και αντιπυραυλικές ασπίδες θα θελήσει να πρωτοπιάσει ο καθένας την άκρη αυτού του κουβαριού.
Και που βρίσκεται αυτή η γεωπολιτική άκρη του κουβαριού των στρατηγικών σχεδιασμών ;
Στις Θαλάσσιες ¨¨Θερμοπύλες¨¨ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ.
Η ιστορία τους φέρνει πολλά χρόνια πίσω να πάρουν τώρα ¨το αντίδωρο¨ των εγκληματικών πράξεων τους απέναντι σε ένα πολιτισμό που τον πολέμησαν και συνεχίζουν να τον πολεμούν λυσσαλέα έστω και σαν ιδέα.
Η ΨΥΧΗ του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους από τα Ρωμαίικα δρώμενα τους έκλεισε ήδη ραντεβού με την Ιστορία.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.