Τον αριθμό των 250.000 λουκέτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τότε που ξεκίνησε η ύφεση στην ελληνική οικονομία παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής οικονομικής και νομισματικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους.... ευρωβουλευτές – ελεγκτές της Τρόικας.
«Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα σοβαρό σχέδιο ανάκαμψης με βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι αυτό το «τσουνάμι» εισπρακτικών μέτρων και αντιφατικών ρυθμίσεων που βιώνουμε καθημερινά» τόνισε ο κ. Καββαθάς στη συνάντηση.
«Η αποτυχία σταθεροποίησης και επαναφοράς της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον προφανής» υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε τέλος ότι «η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν μπορεί να στηρίζεται διαρκώς σε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, σε αύξηση φορολογικών εσόδων αλλά και σε συμπίεση των δημόσιων επενδύσεων που είναι απαραίτητες για τόνωση της οικονομίας».
ΓΣΕΕ: Καλοδεχούμενη η παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Θεσμών αρκεί να μην μένουμε μόνο σε λόγια ευχολόγια
Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε η ΓΣΕΕ κάθε παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου «αρκεί», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα σ αυτήν την κατεύθυνση και να μην μένουμε μόνο σε λόγια και ευχολόγια».
Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Οτμαρ Κάρας, υπεύθυνο για την αξιολόγηση της Τρόικας στον οποίο ανέλυσαν όλες τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις στο εργατικό δίκαιο. Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ τεκμηρίωσαν τον επικίνδυνο και παράνομο χαρακτήρα των απαιτήσεων της Τρόικα, «με στόχο την αποδυνάμωση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου».
H ΓΣΕΕ επανέλαβε και στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πάγια πλέον θέση της ότι η συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της υπερφορολόγησης είναι καταστροφική και επιβάλλεται μάλιστα από ένα όργανο χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση με δεδομένο το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένο.
Η Συνομοσπονδία έθεσε, τέλος, και την αναγκαιότητα να υπάρξει ελεγκτής του Ευρωπαϊκού κεκτημένου φέρνοντας ως παράδειγμα το Διεθνές Γραφείο Eργασίας (ILO). Οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου πάντως, δεσμεύτηκαν για μία αντικειμενική και εις βάθος έρευνα, αναφορικά με τα πεπραγμένα της Τρόικας.
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου