Η εξελισσόμενη επίθεση στη φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, θα ολοκληρωθεί αν η.....
φαρμακευτική δαπάνη διαμορφωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ζητά η τρόικα. Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε αυτή την περίπτωση θα έχουν κλείσει τα αυτιά τους ακόμα μία φορά στις εκκλήσεις όλων των φορέων που έχουν να κάνουν με το φάρμακο.
Η επόμενη μέρα για τους ασθενείς, ιδιαίτερα τους μη προνομιούχους, αυτούς που ο μισθός τους έχει περικοπεί αλλεπάλληλες φορές τα τελευταία τρία χρόνια, τους συνταξιούχους και τη στρατιά ανέργων Ελλήνων επιφυλάσσει καταστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.
Η συγκυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας θα φέρουν την ευθύνη για τις δραματικές ελλείψεις φαρμάκων, που θα προκύψουν στην ελληνική αγορά. Τι θα έχουν να πουν, αν θρηνήσουμε θύματα λόγω ελλείψεων, αφού αρνήθηκαν να περισώσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα.
Ο υπουργός Υγείας επέλεξε να θέσει το ψευδεπίγραφο δίλημμα της μείωσης στις τιμές των φαρμάκων, ενώ γνώριζε ότι το θέμα είναι η επάρκεια. Ακόμα και έτσι όμως απέκρυψε το γεγονός ότι η επιβάρυνση των ασθενών δεν μειώνεται, αφού το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων αυξήθηκε από το 9% στο 24% το 2013, με περαιτέρω τάση ανόδου. Μάλιστα, τα ποσοστά συμμετοχής θα αυξάνονται όσο πέφτει η κρατική δαπάνη για τα φάρμακα. Η καταβαράθρωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης σημαίνει περισσότερα χρήματα από την τσέπη των ασθενών.
Όσο για τις οικονομικές συνέπειες, αυτές θα είναι επίσης δυσβάσταχτες. Η ίδια η κυβέρνηση υπονόμευσε τη συμβολή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομία, η οποία ενισχύει κατά 3.420 ευρώ το ΑΕΠ για κάθε 1.000 ευρώ που δαπανούνται σε φάρμακα παραγόμενα στην Ελλάδα. Οι 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει, θα μπουν επίσης σε κίνδυνο.
Η νέα τιμολόγηση πριμοδοτεί πολυεθνικές φθηνών γενόσημων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις ανταγωνιστούν οι εγχώριες φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Η φαρμακευτική περίθαλψη, έτσι, θα παραδοθεί στις ξένες γιγάντιες φαρμακοβιομηχανίες, που παράγουν με πολύ μικρό κόστος στην Ινδία και το Μπαγκλαντές, υπό αμφίβολες συνθήκες ποιότητας και ασφάλειας.
Ας σημειωθεί ότι ο ΕΟΦ αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις 8 ελεγκτές, για να πραγματοποιούν ελέγχους, κατά δήλωση του προέδρου του, κ. Λιντζέρη. Πώς λοιπόν θα είναι βέβαιοι οι ασθενείς ότι δεν μπαίνει σε κίνδυνο η θεραπευτική τους αγωγή, όταν τα φθηνά εισαγόμενα γενόσημα από τρίτες χώρες κατακλύσουν την ελληνική αγορά.
Για να περικόψει βάναυσα δαπάνες για την υγεία, η κυβέρνηση θα επωμιστεί ένα ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος. Αντί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, βρίσκει πάτημα για να απαξιώσει ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία και να καταδικάσει τη φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού.
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου