Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Βασίλης Ταουξής: Η σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνιστά πολιτικό και δικαστικό πραξικόπημα!

Βασίλης Ταουξής: «Είμαι από τη Δραπετσώνα και είμαι ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση πολιτική, ούτε και σε επίπεδο ιδεολογίας....
ούτε και συμπαθώ τις μεθόδους σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Σαν πολιτικοί, αν ήθελαν να τους εξαφανίσουν, να τους εξοντώσουν, θα έπρεπε να παλέψουν μαζί τους στην κονίστρα της πολιτικής. 

Στο νομικό επίπεδο αυτό που διέπραξαν ήταν τεράστιο δικαστικό, πολιτικό πραξικόπημα, και το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να τους καταστήσουν περισσότερο συμπαγείς, ώστε η Χρυσή Αυγή να αποκομίσει περισσότερα εκλογικά πολιτικά οφέλη. 

Τους παραπέμπουν με το 187 του ποινικού κώδικα, δηλαδή της εγκληματικής οργάνωσης. Το 187 της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρει ότι με κάθειρξη μέχρι 10 ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα και επιδιώκει τη διάπραξη κακουργημάτων, και συγκεκριμένα παραχάραξη, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφία, ψευδής βεβαίωση, εμπρησμός, εμπρησμός σε δάση, πλημμύρα, έκρηξη, πρόκληση ναυαγίου, δηλητηρίαση, διατάραξη ασφαλείας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, εμπόριο δούλων, αρπαγή ανηλίκων, βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, σωματεμπορία, ληστείες, κλπ., κλπ. 

Ποιος λογικός, νουνεχής και εχέφρων άνθρωπος πιστεύει ότι
ένα κόμμα, το οποιοδήποτε κόμμα, το συγκεκριμένο κόμμα που είναι μέσα στη Βουλή και λειτουργεί με τους νόμους του κράτους, ότι είναι μια σπείρα κακοποιών που ο μοναδικός στόχος της λειτουργίας τους είναι η ένωση για να διαπράττουν αυτά τα κακουργήματα; 

Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά άτεχνοι και θεωρώ επίσης ότι η σύλληψη βουλευτών και η παραπομπή τους σε δίκη χωρίς προηγουμένως να αρθεί η βουλευτική τους ασυλία οδηγεί σε μέρες που προσπαθούμε εμείς οι μεγαλύτεροι να τις ξεχάσουμε και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Ο Βολταίρος είχε πει: "Δεν συμφωνώ μαζί σου, αλλά θα χύσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου προκειμένου να μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα."

Η δημοκρατία λοιπόν σε αυτό διαφέρει από τη φασιστική λειτουργία: Τους αφήνει να αρθρώνουν τον πολιτικό τους λόγο. 

Δεν είναι δυνατόν τις μεθοδεύσεις της χούντας και των πραξικοπηματιών να τις ενστερνίζεται σήμερα η δημοκρατία, για την εγκαθίδρυση της οποίας δημοκρατίας έχουν χυθεί ποταμοί αίματος.

Δεν είναι δυνατόν εν τέλει να αναστέλλονται βασικά άρθρα του Συντάγματος και να συλλαμβάνονται εν ενεργεία βουλευτές και αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος. 

Νομίζω ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του 187. 

Θα μπορούσε η Πολιτεία, θα μπορούσε η κοινωνία, θα μπορούσε η Δικαιοσύνη, με το πελώριο, το τεράστιο, το θαυμάσιο νομικό οπλοστάσιο που έχουμε, να αντιμετωπίζει, και θα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει την κάθε μία πράξη χωριστά. 

Όχι έτσι! Όχι με τυμπανοκρουσίες, όχι με show να τους οδηγούν σιδηροδέσμιους μπροστά από την είσοδο της ΓΑΔΑ, κάτι που δεν έκαναν ποτέ για τους χιλιάδες κρατούμενους μέχρι τώρα που είχαν συλλάβει και είχαν κλείσει στην Ευελπίδων στον εισαγγελέα και τον ανακριτή. 

Θεωρώ λοιπόν ότι πρόκειται για ένα ατόπημα της δημοκρατίας, όταν παράλληλα αναρωτιέται έξω ο κόσμος: "Καλά, η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα των τελευταίων ετών. Όλες τις χιλιάδες κακουργηματικές πράξεις που διέπρατταν στο παρελθόν μέλη και άλλων κομμάτων, οποιωνδήποτε κομμάτων, γιατί δεν ακολουθήθηκε μια ανάλογη διαδικασία και γιατί δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, και δεν θεωρήθηκε ότι είναι υπαίτιοι, ή ηθικοί αυτουργοί, τα στελέχη του εκάστοτε κόμματος;"

Επίσης, επίσης, όταν έχουμε τεράστια σκάνδαλα αποδεδειγμένα, και ξέρουμε ονοματεπώνυμα που έχουν οδηγήσει στη λεηλασία αυτής της χώρας και στην κακοποίηση εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της χώρας, αυτή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση;
Αυτές δεν ήταν συμμορίες που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο; Γιατί δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη εναντίον αυτών των συμμοριών, εναντίον αυτών των πραγματικών εγκληματικών οργανώσεων;

Πιστεύω ότι ο νομικός κόσμος διατυπώνει διαφορετικό λόγο και διαφορετική εκδοχή από αυτήν που εισφέρει σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, προσέξτε, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εισηγήθηκε, όχι ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Διότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, ων ένας έγκριτος νομομαθής με τεράστιες νομικές γνώσεις, θεωρώ ότι απέφυγε να εμπλακεί σε αυτή την περιπέτεια. Έτσι;
Και αυτοί να το δουν πιο ψύχραιμα και πιο ώριμα γιατί μόνο πολιτικά οφέλη θα αποκομίσει η Χρυσή Αυγή από αυτό το show που οργανώθηκε.»



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις