Χώρα: Ουαλία
Υλικά
450 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις210 γρ. βούτυρο
160 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. σταφίδες
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
λιγο γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλέυρι με το μπέικιν, κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε και τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τ΄αυγά και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να σχηματίσουν μια ζύμη. Αν η ζύμη μας γίνει στεγνή, ρίχνουμε λίγο γάλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την κάνουμε τόσο λεπτή όσο περίπου το πάχος ενός μπισκότου. Χρησιμοποιούμε ένα κόφτη ζύμης για να κόψουμε τα κεκάκια μας και τα βαζουμε σε ένα ταψί αφου πρώτα το λαδώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά με βούτυρο και μαρμελάδα ή κρύα πασπαλίζμένα με ζάχαρη άχνη.Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου