Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μπριάμ (Γνωστό και ως Τουρλού)

Υλικά

briam

1/2 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
2 μέτρια κρεμμύδια
200 γρ. ελαιόλαδο
4 μέτριες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη


Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε φετάκια. Σωτάρουμε τα λαχανικά σε μιά κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μιά γάστρα, στη συνέχεια σωτάρουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το σκόρδο και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη σκεπάζουμε τη γάστρα με το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.

tips συνταγής:
1) Μη ξεχάσετε τα τελευταία 15′ να ξεσκεπάσετε τη γάστρα για να ροδοκοκκινίσει το φαγητό σας.
2) Μπορείτε αντί για λευκή ζάχαρη να χρησιμοποιήσετε μαύρη, δίνει άλλη γεύση και νοστιμιά στο φαγητό.


Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις