Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
350 γρ. ρύζι κίτρινο
700 ml ζωμός κοτόπουλου
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με νερό να βράσουν. Όταν αρχίσει να βγάζει αφρό στην επιφάνεια τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει σχεδόν τελείως το κοτόπουλο μας. Μετράμε το ζωμό και το αδειάζουμε σε ένα ταψί προσθέτουμε το ρύζι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι (αν χρειάζεται) και τα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να κοκκινίσει το κοτόπουλο. Όταν αρχίζει να βράζει ο ζωμός μαζί με το ρύζι το ανακατεύουμε λίγο και μετά το αφήνουμε να ψηθεί. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μόλις κοκκινίσουν τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη για να κοκκινίσουν. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.