Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Pizza Cupcakes

pizzakia Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουταλάκι αλάτι
70 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
80 ml γάλα
1 πιπεριά πράσινη
200 γρ. μίνι πεπερόνι
250 γρ. τυρί μοτσαρέλα


Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε τα pepperonis σε ροδέλες, την πιπεριά σε μικρά κομματάκια και τρίβουμε τη μοτσαρέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και ετοιμάζουμε ένα ταψί με 12 θέσεις για cupcake με χάρτινες θήκες. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα μας και σε ένα μπολ  ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι το αυγό (χτυπημένο) και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις η ζύμη έχει τη μορφή της ζύμης του κέικ (να είναι δηλαδή κολλώδης) τότε ανακατεύουμε την πιπεριά, τη μισή ποσότητα από τα πεπερόνι και τη μοτσαρέλα. Γεμίζουμε τα 2/3 από τις χάρτινες θήκες γιατι τα cupcakes θα φουσκώσουν, τα στολίζουμε απο πάνω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τα πεπερόνι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.

tips συνταγής:
1) Γίνονται 12 pizza cupcakes.
2) Αν δεν βρείτε πεπερόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι αλλαντικό θέλετε και να κάνετε δικούς σας συνδιασμούς.
3) Μπήγοντας ένα μαχαίρι σε ένα cupcake μπορείτε να ελέγξετε αν έχει ψηθεί, αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
4) Τα cupcakes τα σερβίρετε ζεστά αλλά όχι καυτά γιατι θα πρέπει να σταθούν 5-10 λεπτά για να ενοθούν οι γεύσεις από τα υλικά και να τα ευχαριστηθείτε ακόμα περισσότερο.


Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις