Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρος υγράλατος3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 κουταλιές πάπρικα
130 ml ελαιόλαδο
130 ml λευκό κρασί
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε φέτες και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος. Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τον αφήνουμε να μουλιάσει για 24 ώρες στο ψυγείο, αλλάζοντας το νερό αρκετές φορές για να ξαλμυρίσει. Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πιπέρι και την πάπρικα (αφού πρώτα την έχουμε διαλύσει με δυο κουταλιές ελαιόλαδο). Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψήθεί το ψάρι μας. Έαν κρίνουμε απαραίτητο για να μην καούν τα κρεμμύδια σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Συνοδεύουμε το πιάτο μας με πατάτες φούρνου και μπρόκολο. Διακοσμούμε με λιγο μαïτανό και σερβίρουμε.Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου