Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Λουκουμάδες


loukoumadesΥλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλία μέλι
1/2 κουταλάκι αλάτι
350 ml χλιαρό νερό
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι
600 ml νερό
χυμός από 1/2 λεμόνι
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ μέλι
2 ξυλάκια κανέλα


 Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά για να λιώσει και προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό). Σκεπάζουμε το χυλό και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί περίπου 50-60 λεπτά. Όταν είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα βαθιά το καλαμποκέλαιο, πιάνουμε με τη χούφτα μας το χυλό και τον πιέζουμε προς τα πάνω να βγεί από τον αντίχειρα μας. Το μπαλάκι από ζύμι που βγαίνει το κόβουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο λάδι να τηγανιστεί. Έτσι κάνουμε με όλο το ζυμάρι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν. Στο μεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι (με μια τρυπητή κουτάλα) τους αφήνουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους βουτάμε μέσα στο ζεστό σιρόπι να ρουφήξουν. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και τους σερβίρουμε ζεστούς.

tips συνταγής
1) Το κουτάλι για τη ζύμη να το βουτάτε συνέχεια στο νερό για να μην κολλάει και δυσκολεύεστε να κόψετε λουκουμάδες.
2) Όταν τηγανίζετε τους λουκουμάδες να προσέξετε την θερμοκρασία από το λάδι να μην είναι πολύ υψηλή, για να μην σας καούν.
3) Μπορείτε να σερβίρετε τους λουκουμάδες με τριμένο καρύδι, κανέλα ή και με πραλίνα φουντουκιού.


Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις