Υλικά
250 γρ. πένες ολικής άλεσης500 γρ μπρόκολα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αl dente. Πλένουμε τα μπρόκολα και τα χωρίζουμε σε τουφίτσες, τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τ” αφήνουμε για 3 λεπτά. Αμέσως μετά τα περνάμε από κρύο νερό για να κρυώσουν και να διατηρηθεί το χρώμα τους. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μπρόκολα για 1 λεπτό, μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κουταλιές νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια. Σκεπάζουμε το τηγάνι και τ” αφήνουμε για 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά να σιγοψηθούν. Προσθέτουμε τις πένες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 30 δευτερόλεπτα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου