Πρόβλεψη του τρέχοντος Ελληνικού συντάγματος :
Άρθρο 34: (Αναπλήρωση)
1. Tον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν απουσιάζει στο εξωτερικό περισσότερο από δέκα ημέρες, αν πεθάνει, παραιτηθεί, κηρυχθεί έκπτωτος ή αν κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει....
τα καθήκοντά του, τον αναπληρώνει προσωρινά ο Πρόεδρος της Bουλής, αν δεν υπάρχει Bουλή, ο Πρόεδρος της τελευταίας Bουλής και, αν αυτός αρνείται ή δεν υπάρχει, η Κυβέρνηση συλλογικά.
Kατά την περίοδο της αναπλήρωσης του Προέδρου δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις για τη διάλυση της Bουλής, με εξαίρεση την περίπτωση του άρθρου 32 παράγραφος 4, καθώς και οι διατάξεις για την παύση της Κυβέρνησης και την προσφυγή σε δημοψήφισμα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 38 παράγραφος 2 και του άρθρου 44 παράγραφος 2.2. Aν η αδυναμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να ασκήσει τα καθήκοντά του παρατείνεται πέρα από τριάντα ημέρες, συγκαλείται υποχρεωτικά η Bουλή, ακόμη και αν αυτή έχει διαλυθεί, για να αποφασίσει με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνόλου των μελών της, αν συντρέχει περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου. Σε καμία πάντως περίπτωση η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από έξι συνολικά μήνες, αφότου άρχισε η αναπλήρωσή του που προκλήθηκε από αδυναμία του.
Καταλάβατε τώρα γιατί βάλλονται δημοσιογραφικά κατά σειρά οι πρόεδροι της Βουλής για πταίσματα ηθικής φύσεως?
Πρώτα ο Ιωάννης Τραγάκης για διορισμούς συγγενών για να μην γίνει αυτός πρόεδρος και να εκλεγεί στη θέση του ο κος Εύαγγελος Μειμαράκης.
Σε δεύτερη φάση η επίθεση κατα του Βύρωνα Πολύδωρα για το διορισμό της κόρης του που ήταν τεχνικά, ο πρόεδρος της τελευταίας βουλής, έστω και κατά μία ημέρα (!)
Ακολουθεί χρονικά η επίθεση κατά του κου Μειμαράκη
Αυτός δεν παραιτείται για να μην αλλάξει η σειρά και χαλάσει το σχέδιο με εκλογή νέου, μη ελεγχόμενου.
Φροντίζει όμως να διαμοιράσει τις αρμοδιότητες του για να μην γίνει φανερό το σχέδιο πρόωρα.
Αν παραιτηθεί ή αρνηθεί στο μέλλον να αναπληρώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κωλυόμενο, θανόντα ή παραιτούμενο η εξουσία του προέδρου να επικυρώνει νόμους της βουλής ή να υπογράφει διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου περνάει συλλογικά στην κυβέρνηση και όχι στον πρωθυπουργό.
Η Βουλή όμως τεχνικά μπορεί να μην αποφασίσει εκλογή νέου προέδρου για 6 μήνες,
Για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας απαιτούνται 180 βουλευτές και η τρέχουσα συγκυβέρνηση έχει μόνο 179 βουλευτές.
Αν προκύψει θέμα νέου προέδρου κανονικά και εκτός περίπτωσης ανωμαλίας, οι δυσκολίες συμφωνίας των κομμάτων για την επιλογή ενός πρόθυμου, υπάκουου και αδιάβλητης ηθικής προέδρου θα οδηγούσαν σύντομα σε εκλογές.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιός τα σχεδιάζει αυτά.
Ο πρωθυπουργός ή άλλοι κύκλοι?
Πως κάποιος μπορεί να προεξοφλήσει ή να σχεδιάσει αδυναμία του προέδρου της δημοκρατίας?
Καταλάβατε τώρα γιατί κυκλοφορούν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που εμφανίζουν τον Τ. Γκάιτνερ να προβλέπει κόλαση για την Ελλάδα για 5 μήνες μετά τον Οκτώβριο?
Αν κάποιος πρωθυπουργός φοβόταν την σύνθεση της τρέχουσας βουλής, δεν ήθελε να διακινδυνεύσει πρώρες εκλογές και ήθελε να κυβερνάει δικτατορικά χωρίς βουλή και αντιστάσεις θα έκανε αυτό ακριβώς το πράγμα.
θα μπορούσα βέβαια να κατηγορηθώ ότι κάνω λάθος ή είμαι πολύ φιλύποπτος.
Θα σας αναφέρω όμως το ιστορικό προηγούμενο που έγινε στην Γερμανία.
Θεσμικά και επίσημα μια ανάλογη κίνηση ενοποίησης αξιωμάτων έγινε επί Χίτλερ μετά τον θάνατο (2.8.1934) του τότε προέδρου της Γερμανίας Πάουλ φον Χίντενμπουργκ με δημοψήφισμα στις 19 Αυγούστου του 1934.
Είχε προηγηθεί εκεί ο εμπρησμός του Ράιχσταγ (=γερμανική βουλή) την 27 και 28 Φεβρουαρίου του 1933 και ο διορισμός του Χίτλερ ως καγκελάριου την 30 Ιανουαρίου 1933 ως αποτέλεσμα συνομιλιών που κράτησαν ένα μήνα.
Το σχέδιο και η εφαρμογή του κατά σύμπτωση (?) έγινε από αυτούς που κυβερνούν παρασκηνιακά την Ευρώπη μέσω της Άγγελα Μέρκελ!
Επειδή λοιπόν ισχύει το γνωμικό : "Iδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα..."
Καλείται άμεσα η Κυβέρνηση και η Βουλή σύσσωμη να αντικαταστήσει κατά τρόπο σύμφωνο με το Σύνταγμα τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής....
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
http://upogia-taxi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου