Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ..


Βουλευτίνα του BDP Σεμπαχάτ Τουντζέλ : Είναι ένα σκάνδαλο
Αντίδραση της βουλευτίνας του BDP Σεμπαχάτ Τουντζέλ που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια και 9 μήνες φυλακή ως μέλος του ΠΚΚ : Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως ¨Θα πράξουμε τα δέοντα¨. Νομίζω πως τα δέοντα έγιναν¨.
Η βουλευτίνα Κωνσταντινούπολης του..... BDP Σεμπαχάτ Τουντζέλ, καταδικάστηκε σε ποινή 8 ετών και 9 μηνών φυλάκιση για υπόθεση για την οποία κρατούνταν το 2007, και με βάση την κατάθεση-έκπληξη ενός κρυφού μάρτυρα. Της επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Τιμωρήθηκε σε 8 χρόνια και 9 μήνες φυλακή ως μέλος του ΠΚΚ. Η Τουντζέλ που δικάστηκε κρατουμένη όντας στο 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, είχε εκλεγεί βουλευτής και αφέθηκε ελεύθερη. Εάν υπάρξει έγκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο η Τουντζέλ μπορεί να εκπέσει από βουλευτής.

Η Τουντζέλ στην δήλωση της που έκανε προς την Ραντικάλ ανέφερε πως πρόκειται για απόφαση σκάνδαλο και είπε : ¨Εφάρμοζαν εχθρικό δίκαιο. Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως ¨Θα πράξουμε τα δέοντα¨. Νομίζω πως τα δέοντα έγιναν. Εντέλει ο αγώνας για την δημοκρατία συνεχίζεται. Για την νομική διάσταση θα ασχοληθούν οι δικηγόροι. Από την υπόθεση του Σερζαν Κουρτ και μετά δεν έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Αλλά αυτό που με εξέπληξε είναι που πήραν μια απόφαση παραβιάζοντας και τους ίδιους τους δικούς τους κανόνες. Κανονικά το ανώτερο όριο για τα μέλη οργανώσεων είναι 7,5 χρόνια. Ακόμα και αυτό το παραβίασαν και αποφάσισαν. Γινόταν συζήτηση για ασυλία αλλά η περίπτωση μας είναι πρακτικό παράδειγμα πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. ¨
......

Εφ. Ραντικάλ 18/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις