Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οροθετικός 1 στους 10 τοξικομανείς της Αθήνας

Τουλάχιστον το 10% των τοξικομανών της Αθήνας είναι οροθετικοί, σύμφωνα με έρευνα του ΟΚΑΝΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος».

Η έρευνα, που πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο, αποκαλύπτει ότι ένας στους.....
δέκα τοξικομανείς στην Αθήνα είναι φορέας του ιού HIV.

Στην έρευνα, επίσης, αναφέρεται ότι στην πρωτεύουσα περίπου 1.300 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τα προγράμματα υποκατάστατων, παρά τη σημαντική πρόοδο με τη δημιουργία αντίστοιχων μονάδων στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Οργανισμού Μένη Μαλλιώρη δηλώνει ότι ο χρόνος αναμονής για τα υποκατάστατα στην Αθήνα φθάνει περίπου τα 3,5 χρόνια, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν ξεπερνά το μήνα.

Η κ. Μαλλιώρη τονίζει πως υπάρχουν μονάδες σε νοσοκομεία που δεν έχουν λειτουργήσει λόγω αντιδράσεων των κατοίκων ή λόγω έλλειψης χρημάτων.

Σε συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με στελέχη της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ) αποφασίστηκε να προωθήσουν τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Προένταξης στην Αθήνα, καθώς όπως εκτιμά η κ. Μαλλιώρη, στην πρωτεύουσα υπάρχουν ακόμα 200 τοξικομανείς που δεν έχουν σκεφτεί την απεξάρτηση.

Τα Κέντρα Προένταξης θα φιλοξενούν έναν μικρό αριθμό ατόμων, περίπου 15 με 30 άτομα, όπου θα υπάρχει ένα προστατευμένο περιβάλλον χρήσης με ταυτόχρονη κατεύθυνση προς την απεξάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις