Ένα εύκολο γλυκάκι που μας έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμασταν παιδιά. Όσο υπήρχε στο ψυγείο δεν ησυχάζαμε μέχρι να το εξαφανίσουμε όλο. Μου άρεσε τόσο πολύ που ήταν το πρώτο γλυκάκι που έμαθα να φτιάχνω μόνη μου από πολύ μικρή ηλικία.
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ
1 1/2 κούπα γάλα
1 κυπελάκι βιτάμ σόφτ
4 φλυτζάνια καλά κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζανάκι μικρό του καφέ γάλα εβαπορέ ή( αν καταναλωθεί από μεγάλους ένα ποτηράκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα κοσκινισμένο κακάο
Τρούφα για το πασπάλισμα ή τριμμένη κουβερτούρα και σοκολάτα λευκή.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγη λίγη τη κοσκινισμένη ζάχαρη και τη βανίλια.
Χτυπάμε το μείγμα για αρκετή ώρα να αφρατέψει και προσθέτουμε το κακάο και το γάλα ή το κονιάκ.
Βρέχουμε στο γάλα τα μπισκότα ελαφρά και τα αραδιάζουμε σε πυρέξ.
Στρώνουμε μια στρώση κρέμας και τοποθετούμε άλλη μια στρώση μπισκότα
Ξαναστρώνουμε κρέμα και πάλι μπισκότα
Τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Παλιά δεν είχαν τα σύγχρονα μίξερ που έχουμε τώρα και πολλές φορές το χτύπημα της κρέμας γινόταν με το χέρι. Τώρα με τα σούπερ μίξερ η κρέμα γίνεται περισσότερο αφράτη.
Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά βάλτε αρκετό κονιάκ ή λικέρ μπανάνας του πάει τέλεια!!!!
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ
1 1/2 κούπα γάλα
1 κυπελάκι βιτάμ σόφτ
4 φλυτζάνια καλά κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζανάκι μικρό του καφέ γάλα εβαπορέ ή( αν καταναλωθεί από μεγάλους ένα ποτηράκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα κοσκινισμένο κακάο
Τρούφα για το πασπάλισμα ή τριμμένη κουβερτούρα και σοκολάτα λευκή.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγη λίγη τη κοσκινισμένη ζάχαρη και τη βανίλια.
Χτυπάμε το μείγμα για αρκετή ώρα να αφρατέψει και προσθέτουμε το κακάο και το γάλα ή το κονιάκ.
Βρέχουμε στο γάλα τα μπισκότα ελαφρά και τα αραδιάζουμε σε πυρέξ.
Στρώνουμε μια στρώση κρέμας και τοποθετούμε άλλη μια στρώση μπισκότα
Ξαναστρώνουμε κρέμα και πάλι μπισκότα
Τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Παλιά δεν είχαν τα σύγχρονα μίξερ που έχουμε τώρα και πολλές φορές το χτύπημα της κρέμας γινόταν με το χέρι. Τώρα με τα σούπερ μίξερ η κρέμα γίνεται περισσότερο αφράτη.
Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά βάλτε αρκετό κονιάκ ή λικέρ μπανάνας του πάει τέλεια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου