Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Γεμιστά με ρύζι

Από τα πιο ωραία ελληνικά φαγητά του καλοκαιριού. Φτιάξτε τη συγκεκριμένη συνταγή και θα με θυμηθείτε. Είναι απλά πεντανόστιμη!

Τι χρειαζόμαστε:
12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κοκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ό,τι μας αρέσει
λάδι
1 φλ. του καφέ ρύζι για κάθε λαχανικό
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
φρυγανιά τριμμένη
τυρί τριμμένο
λίγη φέτα (αν θέλουμε)
πατάτες
αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:
1.Κοβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα.
2.Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
3.Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά (λίγη απ το κολοκύθι) , το καρότο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τη φέτα και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά.
4.Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο (προαιρετικά. Μπορούμε και να το παραλείψουμε το βράσιμο).
5.Γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί.
6.Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε.
7.Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.