Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδοΥλικά
Για 4-6 άτομα

Για το γλάσο σοκολάτας
1 κουταλιά γλυκόζη
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα


Για το κέικ σοκολάτας

Εκτέλεση
Για το γλάσο σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της σοκολάτας κι ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν.
Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Για το κέικ σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζεται τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια κόβετε σε 2 παχιές κάθετες φέτες το κέικ και γεμίζετε με το γλάσο λευκής σοκολάτας και συναρμολογείτε ξανά τη μία φέτα κέικ πάνω στην άλλη. (Για να κοπεί το κέικ σωστά πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά και να το κόψετε με μαχαίρι ψωμιού με δοντάκια)

Με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτετε ολόγυρα το κέικ.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς αμυγδάλου
50 γραμμαρια σκόνη Ινδικής Καρύδας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.