Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πρεμιέρα με αποκαλύψεις από τον Κώστα Χαρδαβέλλα

Λίγο πριν τις εκλογές και εν μέσω της οικονομικής κρίσης ο Κώστας Χαρδαβέλλας...
ήρθε να διαφωτίσει την κοινή γνώμη και να πιέσει το πολιτικό σύστημα να αποκαλύψει αν πίσω από την οικονομική κρίση , υπάρχουν σχέδια εκμετάλλευσης και πολιτικές χειραγώγησης της Ελλάδας από ξένα συμφέροντα....



Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Χαράλμπος Σιλαμιανός, μέλος του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της επιτροπής ενέργειας του κινήματος.


Επίσης η Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου , βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ο Κυριακός Βελόπουλος, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον ΛΑΟΣ, ο Νίκος Βούτσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καιο Κωνσταντίνος Γρίβας, δόκτωρ γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.


Παρεμβάσεις έκαναν με εξωτερικές συνδέσεις μέσω Skype ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αβραάμ Ζεληλίδης και ο καθηγητής του ΑΠΘ Αννανίας Τσιραμπίδης.


Καταγγελτικό ύφος


Με καταγγελτικό ύφος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριακός Βελόπουλος υποστήριξε ότι ενώ έχει γίνει φορέας διαχείρισης των υδρογονανθράκων, τα πάντα είναι στον αέρα διότι ο φορέας δεν λειτουργεί, έχουν αποσπαστεί υπάλληλοι των ελληνικών πετρελαίων, οι οποίοι ωστόσο δεν ασκούν τα καθήκοντα τους.


Ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία θα διαπραγματευτεί με τους χειρότερους όρους την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της.


Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χαράλμπος Σιλαμιανός αντέτεινε πως ακόμα δεν έχουν γίνει οι σεισμικές έρευνες .


Σε εκείνο το σημείο μεταδόθηκε η τοποθέτηση του κ. Ρίτσαρντ Μόρνιγκσταρ στο συνέδριο του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου. Ο Αμερικανός είπε λίγο πολύ ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία πρέπει επιβάλλεται να εκμεταλλευτούν όλες οι χώρες της περιοχής.


Εκεί η κουβέντα κυριολεκτικά «άναψε», διότι τέθηκε το ζήτημα των διεκδικήσεων της Τουρκίας, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και εμπλοκή της στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου.


Ο στρατιωτικός αναλυτής κ. Γρίβας ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό σενάριο στο πλαίσιο των ευρύτερων πιέσεων και αλλαγών στην γεωστρατηγική ζώνη της Ν. Α. Ευρώπης, της Αν. Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις