Συνταγή για 3 άτομα
Υλικά:
12 χοντρές φέτες αγγουριού, καθαρισμένες από το φύλλο
6-8 στικς σουρίμι καβούρι
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κολίανδρο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Για την σάλτσα:
4 μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτάλευρο (corn flour)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα στικς σουριμι στο μέγεθος της κάθε φέτας αγγουριού. Χαράσσουμε το κέντρο κάθε φέτας αγγουριού με ένα μυτερό μαχαίρι για να χωράει μέσα το σουρίμι. Τοποθετούμε μέσα στη κάθε φέτα αγγουριού ένα στικ σουριμι και χωρίζουμε σε τρία βαθουλά πιάτα. Πασπαλίζουμε σε κάθε πιάτο το φρέσκο κόλιανδρο και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
Για την σάλτσα:
Βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα (εκτός από το σησαμέλαιο) σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα (ή σε γουόκ) το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα των υλικών της σάλτσας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτα.
Μόλις δέσει η σάλτσα αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την μοιράζουμε πάνω από τα υλικά μέσα στα πιάτα.
Σερβίρετε αμέσως και ...καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.