Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπιτα με κάρυ και λαχανικά ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μια νόστιμη κοτόπιτα εμπνευσμένη από την ταϊλανδέζικη κουζίνα!



Τι χρειαζόμαστε:
1 φύλλο σφολιάτας
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 μεσαία κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
4-5 μανιτάρια
200 γρ κρέμα γάλακτος (ότι λιπαρά θέλετε)
2 γεμάτα κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Πως το κάνουμε:
Αφού ψιλοκόψετε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τα μανιτάρια, τσιγαρίστε τα σε ένα βαθύ τηγάνι με αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν.
Ταυτόχρονα κόψτε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τηγανίστε το ξεχωριστά μέχρι να ψηθεί. Προσθέστε το στο μίγμα με τα λαχανικά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το κάρυ και την πάπρικα και αφήστε το μέχρι να ρουφήξει αρκετά και να μην έχει πολλά υγρά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω από τα μπαχαρικά αν θέλετε πιο έντονη γεύση.
Απλώστε το φύλλο σφολιάτα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, γεμίστε το με την γέμιση και διπλώστε τις γωνίες.
Ψήστε την πίτα για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς έως ότου να πάρει χρώμα το φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις