Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η χρονιά που το γιαούρτι συνάντησε την πολιτική

Η χρονιά που το γιαούρτι συνάντησε την πολιτική
Μία από τις εικόνες που σημάδεψαν το 2010 ήταν αυτή του αιμόφυρτου βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από οργισμένους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας.
Το 2011, λόγω και των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, οι επιθέσεις, τα γιαουρτώματα, οι προπηλακισμοί και οι αποδοκιμασίες των Ελλήνων πολιτικών μπήκαν στην ημερήσια διάταξη.
Η ανακολουθία λόγων και έργων, της κυβέρνησης Παπανδρέου, μετέτρεψε σε ανεπιθύμητα πρόσωπα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, με αγανακτισμένους πολίτες να εκφράζουν με κάθε τρόπο τη διαμαρτυρίας τους, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.
Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν ξέφυγε από την οργή των πολιτών, που βλέποντας τη ζωή τους να καταστρέφεται αμφισβήτησαν ευθέως όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τους θεσμούς.
Το NEWS 247 θυμάται και σας θυμίζει δέκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποδοκιμασιών και επιθέσεων φραστικών ή μη, οργανωμένων ή αυθόρμητων σε πολιτικούς από οργισμένους πολίτες τη χρονιά που πέρασε.
10. Μύρισε αποδοκιμασία

Στις 10 Ιουλίου, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γικόνογλου, ο οποίος είχε σύσκεψη με αγρότες στο Μακροχώρι Βέροιας.
Όταν η σύσκεψη τελείωσε ο κ. Γικόνογλου βρήκε το αυτοκίνητό του πασαλειμμένο με ακαθαρσίες ζώων.
Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν πολίτες της Βέροιας για το "ναι" του βουλευτή στο Μεσοπρόθεσμο.
Η εικόνα του αυτοκινήτου αποκρουστική, ενώ και η δυσοσμία από τις ακαθαρσίες ήταν ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή.
Ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, φανερά ενοχλημένος έκανε λόγο για μεμονωμένη ενέργεια και κατεστημένα, δηλώνοντας ότι δεν επρόκειτο για "αγανακτισμένους" πολίτες.
9. Άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή
Προπηλακισμός Αθανασιάδη στη Βουκουρεστίου 2
Στις 29 Ιουνίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, παρά τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει, αλλάζει γνώμη και τελικά ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο και τα νέα δυσβάστακτα μέτρα.
Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο, ο βουλευτής, κατευθύνθηκε πεζός στη Βουκουρεστίου.
Εκεί τον εντόπισαν άγνωστοι, τον έβρισαν, τον έβρεξαν και τον χτύπησαν. Ο κ. Αθανασιάδης τραυματίστηκε στο κεφάλι και το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Λίγο μετά την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τί θα επακολουθούσε κατά την έξοδό του από τη Βουλή.
"Δεν έπεσε μόνο μία καρεκλιά. Με δρόσισαν και με νερό. Με προπηλάκισαν, αλλά όλα πήγαν καλά και απετράπησαν τα χειρότερα" είπε χαρακτηριστικά.
8. Πέμυ Ζούνη: "Εγώ φταίω;"
Πολίτες τα "έψαλλαν" στην Πέμυ Ζούνη 
Στις 11 Σεπτεμβρίου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέμυ Ζούνη, μετά την ομιλία του τότε πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, απολάμβανε το φαγητό της σε ταβέρνα όταν την εντόπισαν "αγανακτισμένοι" πολίτες και διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης.
Η Πέμυ Ζούνη, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα, ωστόσο οι πολίτες δεν πείστηκαν.
Επαναλάμβανε μάλιστα συνεχώς το "εγώ φταίω", με τους πολίτες να απαντούν ότι ψήφισε "ναι" σε όλα τα μέτρα και να αντιτείνουν ότι αν δεν συμφωνεί θα πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή της.
Η διαμαρτυρία αν και ήταν έντονη δεν ξεπέρασε τα όρια, ωστόσο χάλασε τη βραδιά της κας Ζούνη, η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
7. "Εγώ ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών"
Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές εναντίον του Παπανδρέου 
Στις 21 Φεβρουαρίου, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλά στο πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο, όταν περίπου 30 φοιτητές τον διακόπτουν φωνάζοντας ότι "ο λαός στην Ελλάδα πεινάει" και προσπαθούν να σηκώσουν πανό.
"Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό", ήταν το σύνθημά τους, την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν.
"Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών", είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο, χωρίς να εισακουστεί.
Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας, που έβγαλαν τους φοιτητές από την αίθουσα. Ο πρωθυπουργός βγήκε για λίγο και επέστρεψε για να συνεχίσει την ομιλία του.
6. Γιαούρτι στην Κανέλλη

Την 29η Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, η ένταση ήταν στο κατακόρυφο από νωρίς το πρωί, με τους αγανακτισμένους να επιχειρούν περικύκλωση της Βουλής και τα μέτρα της αστυνομίας να είναι δρακόντεια.
Λίγο μετά τις εννιά το πρωί, η βουλευτής του ΚΚΕ, περνούσε από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Χίλτον, οδηγώντας το προσωπικό της ΙΧ, όταν ένας από τους αγανακτισμένους την αντιλήφθηκε.
Eπίθεση με γιαούρτι στη Λ. Κανέλλη 
Μετά από παρότρυνσή του, οι αγανακτισμένοι μπλόκαραν για περίπου 10 λεπτά το αυτοκίνητό της, προκειμένου να μην της επιτρέψουν να φτάσει στη Βουλή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Μάλιστα εκτοξεύθηκε και ένα γιαούρτι, με την κα Κανέλλη πάντως να αντιδρά ψύχραιμα και να συζητά με τους συγκεντρωμένους.
Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις, οι αγανακτισμένοι άνοιξαν το δρόμο και η ίδια κατάφερε να φύγει, με τη συνδρομή και δυνάμεων της αστυνομίας.
5. Ανάγκασαν τον Πάγκαλο να αποχωρήσει
Πάγκαλος στο Παρίσι 
Στις 27 Φεβρουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δίνει το "παρών" σε εκδήλωση στο ''Ελληνικό σπίτι" στο Παρίσι προς τιμήν του Κώστα Γαβρά.
Εκεί, Έλληνες φοιτητές τον αποδοκιμάζουν άγρια και σηκώνουν πανό για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας της Υπατίας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να συνομιλήσει με τους νεαρούς, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις για τη φράση "κοπρίτες", με τον κ. Πάγκαλο να κάνει λόγο για ανακρίβειες του τύπου, ενώ ένας από αυτούς ρωτούσε επίμονα "μαζί τα φάγαμε;".
Μάλιστα τους κάλεσε να συνομιλήσουν μαζί του την επόμενη μέρα και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να σέβονται τον Κώστα Γαβρά.
"Δεν σεβόμαστε εσένα" ήταν η απάντηση των φοιτητών, οι οποίοι τον κάλεσαν να αποχωρήσει από την εκδήλωση.
Τελικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έφυγε οργισμένος και σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την παρέμβαση "τρομοκρατική", αποδίδοντας ευθύνες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
4. Σινεμά με... μηδέν λιπαρά
Γιαούρτωμα από φοιτητές στον Καστανίδη 
Στις 8 Οκτωβρίου, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης δέχθηκε επίθεση με γιαούρτι σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε πάει να παρακολουθήσει την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν.
Εκείνη την ώρα, στην πλατεία Βενιζέλου φοιτητές πραγματοποιούσαν συναυλία διαμαρτυρίας.
Όταν έγινε γνωστή η παρουσία του υπουργού στον κινηματογράφο ομάδα 100 φοιτητών κρατώντας πανό αλλά και γιαούρτια εισέβαλε στον κινηματογράφο και φωνάζοντας συνθήματα επιτέθηκαν στον κ. Καστανίδη.
Ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποχώρησε από την αίθουσα. Αντίθετα, σηκώθηκε από τη θέση του και κινήθηκε προς τους φοιτητές, για να ζητήσει εξηγήσεις και στη συνέχεια επανήλθε στη θέση του και είδε το τέλος της ταινίας.
Την ώρα της διαμαρτυρίας στην αίθουσα του κινηματογράφου βρισκόταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας, σε μεγάλη απόσταση από τον κ. Καστανίδη, ο οποίος δεν πιθανότατα δεν έγινε αντιληπτός και δεν αποδοκιμάστηκε.
3. Ήταν ένα μικρό καράβι
01/06/11 Αγανακτισμένοι κατά βουλευτών!
Την πρώτη ημέρα του Ιουνίου, "αγανακτισμένοι" πολίτες εγκλωβίζουν βουλευτές που συμμετέχουν σε συνέδριο στην Κέρκυρα και τους αναγκάζουν να φυγαδευτούν με... σκάφος του Λιμενικού.
Ειδικότερα, ομάδα "Αγανακτισμένων" με πέτρες και υβριστικά συνθήματα, εγκλώβισαν 60 'Ελληνες και ξένους βουλευτές σε εστιατόριο, όπου η ελληνική Βουλή παρέθετε δείπνο στους συμμετέχοντες στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο δείπνο συμμετείχαν, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.
Οι "Αγανακτισμένοι" στην Κέρκυρα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημαρχείου και όταν ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που είναι στο Παλαιό Φρούριο, βρίσκονται οι βουλευτές κινήθηκαν προς εκεί για να διαμαρτυρηθούν.
Δεν κατάφεραν όμως να εισέλθουν στον χώρο του εστιατορίου, καθώς έκλεισε η καγκελόπορτα της εισόδου στον χώρο και ανέβηκαν στα τείχη πάνω από τον χώρο του Ομίλου, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.
Τελικά, στη μία τα ξημερώματα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν με καΐκι!
2. Η αποδοκιμασία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
Η αγανάκτηση του Παπούλια 
Την 28η Οκτωβρίου, οι αποδοκιμασίες του οργισμένου πλήθους στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσαν θρυαλλίδα για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν, με την εξαγγελία Παπανδρέου για δημοψήφισμα και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Στο στόχαστρο των "αγανακτισμένων" μπήκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος υπό τις έντονες αποδοκιμασίες τους αποχώρησε από τον χώρο των επισήμων.
Αποχώρηση Παπούλια 
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις αντιδράσεις των διαδηλωτών, που έκλεισαν το δρόμο, μη επιτρέποντας τη διενέργεια της στρατιωτικής παρέλασης.
"Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι ντροπή. Ήρθα να τιμήσω την πόλη. Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια υβριστικά μηνύματα. Είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη, όταν εγώ πολέμησα για την πατρίδα από τα 15 μου", είπε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Διάλογος Παπούλια-Σαρτζετάκη 
Μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι παρευρισκόμενοι άνοιξαν "δίοδο" στην υπό κατάληψη λεωφόρο, επιτρέποντας την παρέλαση των Μακεδονομάχων και των πολιτικών τμημάτων.
1. Το γιαούρτωμα στον Θεόδωρο Πάγκαλο
Γιαούρτι Θεόδωρος Πάγκαλος 
Μολονότι οι αποδοκιμασίες στον Κάρολο Παπούλια οδήγησαν σε αλυσιδωτές αντιδράσεις και εξελίξεις, ίσως η εικόνα της χρονιάς όσον αφορά τις επιθέσεις σε πολιτικούς είναι αυτή του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ταβέρνα στα Καλύβια.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι ο πολιτικός που εξόργισε περισσότερο από όλους τους "αγανακτισμένους" πολίτες, με τα όσα κατά καιρούς δήλωνε, λειτουργώντας εκούσια ή ακούσια ως αλεξικέραυνο της κυβέρνησης.
Το περιστατικό συνέβη στις 17 Μαρτίου, την εποχή που η κόντρα της κυβέρνησης με τους κατοίκους της Κερατέας σχετικά με την κατασκευή ΧΥΤΑ ήταν στο αποκορύφωμα.
Περίπου 70 - 80 κάτοικοι της Κερατέας έσπευσαν σε ταβέρνα στα Καλύβια, όπου έτρωγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το θέμα του ΧΥΤΑ.
Εξαγριωμένοι κάποιοι από αυτούς πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος του, ενώ τον αποδοκίμασαν με συνθήματα, φωνάζοντάς του "δεν τα φάγαμε μαζί".
Αφού ο Θ. Πάγκαλος, εξέθεσε τις απόψεις του για το θέμα του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, οι συγκεντρωμένοι εξοργίστηκαν περισσότερο καθώς φέρεται να τους είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα απομακρυνθούν από την Κερατέα όταν φύγουν και οι κάτοικοι.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος φυγαδεύτηκε σε απόμερο σημείο της ταβέρνας, ενώ στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "τραμπούκους" και για "πρόβα αντάρτικου".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.