Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 φλ. τσαγιού αρακάς
- 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
- 500 γραµµ. φρέσκο γάλα
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6΄-7΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄. Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε 6΄-7΄, να δέσει η σάλτσα σαν κρέμα.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κοτόπουλου. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Την κόβουμε στο μέγεθος της επιφάνειας του σκεύους. Χαράζουμε σχέδια στη σφολιάτα για να αναπνέει στο ψήσιμο και για να τη διακοσμήσουμε. Την ακουμπάμε στη γέμιση και την κολλάμε πιέζοντάς την στο χείλος του ταψιού.
Ψήνουμε την κοτόπιτα για 20΄ στους 200οC και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄. Δεν κόβεται σε κομμάτια, τη σερβίρουμε µε κουτάλι.
argiro
Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στον ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ στις διαφημίσεις της σελίδας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.