Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Κοτόπουλο καλοκαιρινό με πιπεριές και μπύρα

Είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό που γίνεται πολύ εύκολα.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο περίπου στα 1800 γρ. κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες [όλα τα χρώματα.Μία από κάθε χρώμα.]
  • 1 κουτάκι μπύρα[330ml]
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ροδίζω λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου και μετά τις διατηρώ σκεπασμένες σε μία πιατέλα.
  • Στο ίδιο ελαιόλαδο αφού τελειώσω με το ρόδισμα του κοτόπουλου ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνω να σοταριστούν για 5 λεπτά ανακατεύοντας και τέλος βάζω τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.Ανακατεύω να λαδωθούν.
  • Ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνω τη φωτιά και ρίχνω τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει.
  • Βάζω τη ζάχαρη,τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνω.Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το φαγητό και σιγιβράζω για περίπου μία ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα του. 
Ταιριάζει ωραία να το σερβίρετε με άσπρο ρύζι στο πλάι.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.