Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου στα 1800 γρ. κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες [όλα τα χρώματα.Μία από κάθε χρώμα.]
- 1 κουτάκι μπύρα[330ml]
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγη φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ροδίζω λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου και μετά τις διατηρώ σκεπασμένες σε μία πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο αφού τελειώσω με το ρόδισμα του κοτόπουλου ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνω να σοταριστούν για 5 λεπτά ανακατεύοντας και τέλος βάζω τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.Ανακατεύω να λαδωθούν.
- Ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνω τη φωτιά και ρίχνω τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει.
- Βάζω τη ζάχαρη,τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνω.Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το φαγητό και σιγιβράζω για περίπου μία ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα του.
Ταιριάζει ωραία να το σερβίρετε με άσπρο ρύζι στο πλάι.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου