Για όσους αγαπούν το παγωτό αλλά δεν θέλουν τις επιπλέον θερμίδες του στη περιφέρειά τους, για όσους θέλουν την αγαπημένη του γρανίτα να τους δροσίζει κάθε στιγμή, χωρίς να ανησυχούν για τη σιλουέτα τους και για όσους θέλουν να φτιάχνουν σπιτικό παγωτό ξυλάκι σε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
200γρ. φράουλες
100γρ. ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
200γρ. φράουλες
100γρ. ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
1. Βάζετε στο μπλέντερ το γιαούρτι και προσθέτετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε θήκη για γρανίτες και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει (αν δεν έχετε θήκη για γρανίτες, χρησιμοποιήστε πλαστικά ποτηράκια νερού και τοποθετήστε στο κέντρο τους ένα στικ για γλειφιτζούρια).
3. Μόλις παγώσουν, βγάλτε τα από τη κατάψυξη και αφήστε τα λίγο να σταθούν. Έπειτα περάστε τα κάτω από το νερό της βρύσης και βγάλτε τα από τα καλούπια.
1. Βάζετε στο μπλέντερ το γιαούρτι και προσθέτετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε θήκη για γρανίτες και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει (αν δεν έχετε θήκη για γρανίτες, χρησιμοποιήστε πλαστικά ποτηράκια νερού και τοποθετήστε στο κέντρο τους ένα στικ για γλειφιτζούρια).
3. Μόλις παγώσουν, βγάλτε τα από τη κατάψυξη και αφήστε τα λίγο να σταθούν. Έπειτα περάστε τα κάτω από το νερό της βρύσης και βγάλτε τα από τα καλούπια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.