Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι ο νόμος που υφίσταται και προσφέρει νομική ασυλία στα τραπεζικά στελέχη είναι παραδόξως και σκανδαλωδώς συνταγματικός, άρα δεν αμφισβητείται.
Μέγα σκάνδαλο αποτελεί ότι κρίθηκε συνταγματικός από τον Άρειο Πάγο, σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2021, ο νόμος που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο σε τραπεζικά στελέχη, που κατηγορούνται για ζητήματα απιστίας.
Ενώ μέχρι το πρόσφατο παρελθόν οι τράπεζες, διαμέσου των Διοικητικών Συμβουλίων, δεν προχωρούσαν σε εγκλίσεις και είχαν κλείσει πλειάδα παλαιών υποθέσεων σε βάρος τραπεζικών στελεχών τους που χρόνιζαν, η Δικαιοσύνη κρατούσε ανοιχτές αυτές τις υποθέσεις αμφισβητώντας τη νέα νομοθεσία.
Ωστόσο, με απόφασή του ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι ο νόμος που υφίσταται και παρέχει ασυλία σε τραπεζίτες, που έχουν μηνυθεί για απιστία, είναι συνταγματικός (!), άρα δεν αμφισβητείται και ως εκ τούτου όλες οι υποθέσεις που αφορούν το τραπεζικό σύστημα, μεταξύ άλλων και των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στα κόμματα, κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!
To πλέγμα αυτών των ρυθμίσεων που κρίνονται συνταγματικές αθωώνει εκατοντάδες τραπεζικά στελέχη και πλήθος επιχειρηματιών.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου θεωρεί ότι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κινήθηκαν νόμιμα, ενώ η επικύρωση των νέων νόμων που έχουν θεσμοθετηθεί, διασφαλίζει στο μέλλον ότι οι τραπεζίτες δεν θα είναι υπόλογοι σε διάφορες υποθέσεις που αφορούν καταχρηστικά και χαριστικά δάνεια.
Όπως καταλαβαίνουμε έχουμε ενώπιον μας ένα μεγάλο και πρωτοφανές σκάνδαλο που καλύπτει τράπεζες και τραπεζικά στελέχη στο φαγοπότι και στις αυθαιρεσίες τους.
Ένα από τα πολλά ερωτήματα είναι αν η ασυλία που προσφέρεται σε τράπεζες και τραπεζίτες αφορά και τη μήνυση που έχει καταθέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τότε στελέχη της ΛΑΕ από το 2016 και η οποία έκτοτε εκκρεμεί και αφορά το μέγα σκάνδαλο των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και το γεγονός ότι οι ανακεφαλαιοποιήσεις αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν για την εκκαθάριση των ισολογισμών των τραπεζών δια της διαγραφής, εν μέρει ή εν όλω, των δανείων των “κόκκινων” δανειοληπτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου